Skip to main content

Fisk - grillet eller dampet med Pad Krapow


Opskrift af: Dak Wichangoen
Personer: 4 pers.

Fremgangsmåde

Dampet
Læg fisken med skindsiden nedad på bagepapir. Krydr fisken og læg citron, basilikum, ingefær /citrongræs ved. Fold bagepapiret sammen og pak folie omkring, inden det tilberedes i en lukket grill.

Grillet
Smør fisken med olie og grill på skindsiden. Halver citronerne og grill dem inden servering.

Vegetarisk Pad Krapow
Det er vigtigt, at du har alt klar, inden du begynder! Varm wokken op ved høj varme, steg hvidløg og chili af i 10-15 sekunder i 5 spsk olie, Steg bønner, stilke af broccoli og basilikum (gem lidt af basilikum til pynt) med og saucen tilføres. Steges godt af ved høj varme i et par minutter. Pynt med hakket purløg og basilikum.

 

FRITERING MED EN WOKEn wok med olie er det ultimative at bruge til fritering, hvis man ikke har en friture. Hvorfor? Fordi en wok er tyndere og derfor nemmere at holde (møj) varm, så man hele tiden steger og ikke ender med at koge emnet i olie. Den har en skålform og er dyb. Det gør, at man kan bruge mindre olie. Brug altid vegetabilsk olie til at stege (Brug ikke olivenolie).

Ingredienser

  • 4 sider havbars (eller anden lignende fisk)
  • 4 spsk olie
  • 2 citroner
  • 50 g ingefær eller citrongræs
  • 1 potte basilikum
  • Salt og peber
  • Bagepapir og sølvpapir/stanniol

Vegetarisk Pad Krapow

Sauce

  • 1 dl østerssauce
  • 2 dl soya
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk friskkværnet sort peber

Fyld

  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 2 thai chili
  • 400 g grønne bønner
  • 1 broccoli i stilke
  • 1 bdt thaibasilikum - groft hakket
  • 1 bdt purløg

Vegetabilsk olie til at stege (undtagen olivenolie)