Skip to main content

Grillet gris med gurkemeje og stir fry kål i soya sauce


Opskrift af: Dak Wichangoen
Personer: 4 pers.

Fremgangsmåde

Marinade

Blend alle ingredienserne til en homogen masse. Gem halvdelen af ingefæren til at komme på før serveringen.

Skær kødet i skiver. Bank gerne kødet let inden det marineres i et par timer. Jo længere det bliver i marinaden jo bedre.

Steg kødet på grillen efter præference. Hak/snit det resterende ingefær og drys det over det færdigstegte kød.

 

Serveres til Stir fry kål

Blend ingredienserne til soya saucen sammen. Lav gerne en stor portion og opbevar det på køl. Det kan nærmest holde sig for evigt.

Al kålen skylles, skæres og klargøres, før det steges af på wokken. Varm wokken op, kom lidt olie i og derefter kålen og saucen. Steg i 1-2 min. ved hård varme.

 

FRITERING MED EN WOKEn wok med olie er det ultimative at bruge til fritering, hvis man ikke har en friture. Hvorfor? Fordi en wok er tyndere og derfor nemmere at holde (møj) varm, så man hele tiden steger og ikke ender med at koge emnet i olie. Den har en skålform og er dyb. Det gør, at man kan bruge mindre olie. Brug altid vegetabilsk olie til at stege (Brug ikke olivenolie).

Ingredienser

  • 600 g svinebryst/ribbensteg

 

Marinade

  • 1 ds kokosmælk
  • ½ dl soya
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk honning
  • 100 g ingefær
  • 2 spsk gurkemeje

 

Serveres til Stir fry kål

Soya sauce

  • 1 dl østerssauce
  • 1 dl soya
  • 2 spsk rørsukker
  • ½ dl fiskesauce
  • 1 fed hakket hvidløg

Kål efter eget valgt. (Der skal ca. være 200 g per person) f.eks.:

  • Palmekål
  • Rosenkål
  • Grønkål
  • Spidskål