Skip to main content

Grillet jomfruhummer med mangosalsa


Opskrift af: Gorm Wisweh
Personer: 4 pers.

Fremgangsmåde

Klip skjoldet af halen på jomfruhummeren og fjern tarmen med en pincet. Drys kødet let med salt og sukker, og lad det trække i 20-30 min.

Imens varmes fornoen eller grillen godt op.

Skræl og skær mangoen i små tern. Skær også tomater i små tern og hak forårsløg, chili og hvidløg fint. Vend mango, tomat og det finthakkede sammen med lidt olivenolie og evt. lidt honning + saft fra citrus frugt. Smag til med salt og peber.

Læg jomfruhummerne på grillindsatsen og stil dem ind over gløderne i fornoen i 5 min, eller til hummerkødet føles let fast. Lækre og sprøde hummere på 3-5 minutter

 

Ingredienser

  • 4 store jomfruhummer eller 8 mindre
  • Lidt salt og sukker
  • 1 moden mango
  • 2 forårsløg
  • 1 chili
  • 1 lime
  • 2 modne tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk god olivenolie