Skip to main content

Grillet selleri Asian style med sprøde forårsruller


Opskrift af: Dak Wichangoen
Personer: 4 pers.

Fremgangsmåde

Skræl og skær derefter sellerien ud i 10-12 både. Kog gerne sellerien i vand i 5-10 min., inden selleribådene grilles. Ved at koge sellerien inden de kommer på grillen, forkortes tilberedningstiden. Grill stykkerne på medium varme.

 

Pasta

Blend gochujang, miso og olie til en homogen masse. Pensl sellerien med gochujang/misopastaen løbende, mens de grilles, til de er møre. Server gerne den overskydende pasta til. Snit purløget fint og drys det over selleristykkerne, inden servering.

 

Forårsruller

Kålen og løgene snittes fint. Gulerødder og kartoflerne skrællers og rives. Hvidløg pilles og hakkes fint. Nudlerne udblødes i vand. Steg hvidløg gyldent i 2 spsk olie. Steg derefter kål, løg, gulerødder og kartoflerne med. Steges ved høj varme i et par minutter. Tilføj nudler, bønnespirer, æg og yellowbean. Steges af i et par minutter. Smages til med salt og peber, inden der slukkes for wokken. Fyldet køles ned inden brug.

Lav gerne en større portion, da det kan fryses til næste gang, du ”craver” forårsruller.

Varm 1 liter olie op i wokken. Mens olien varmes op, pakkes forårsrullerne. (Se hvordan i ”Forårsrulle-videoen”). Steges ved høj varme til de er gyldne, ca. 185-190 grader. Det tager kun 1-2 min., da fyldet allerede er tilberedt.

Fyldet kan altid varieres - også med kød. Brug det du har, så slipper man for madspild.

 

FRITERING MED EN WOK: En wok med olie er det ultimative at bruge til fritering, hvis man ikke har en friture. Hvorfor? Fordi en wok er tyndere og derfor nemmere at holde (møj) varm, så man hele tiden steger og ikke ender med at koge emnet i olie. Den har en skålform og er dyb. Det gør, at man kan bruge mindre olie. Brug altid vegetabilsk olie til at stege (Brug ikke olivenolie).

Ingredienser

  • 1 knoldselleri

Pasta

  • 4 spsk gochujang
  • 4 spsk miso
  • 1 dl olie
  • 1 bdt purløg

 

Forårsruller

  • 1 pk forårsrulle- eller rispapir

 

Fyld

  • ½ hvidkål
  • 4 gulerødder
  • 2 kartofler
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 20 g bønnespirer
  • 1 dl yellowbean paste
  • 2 æg
  • 200 g glasnudler
  • Salt, peber og vegetabilsk olie til at stege og fritere. (Brug ikke olivenolie)