Skip to main content

Snobrød


Opskrift af: Morsø
Personer: 4 pers.

Fremgangsmåde

Rør 25 g gær ud i 3 dl lunkent vand – tilsæt olie.

Tilsæt 1 tsk groft salt og tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Husk lange pinde, så I ikke sidder for tæt på flammerne - ca. 1,20 m og gerne ca. 1 cm tyk, så pinden kan holde til vægten af snobrødet. Barken skæres af ca. 25 cm fra spidsen.

Del dejen i 10 stk. og rul hver til en tynd strimmel og sno den om pinden.

Hold altid snobrødet over gløderne og ikke flammerne - snobrødet bliver brændt på overfladen af flammerne inden det er bagt inden i.

Tjek om snobrødet er færdigt ved at banke på brødet - det skal lyde hult.

Bag brødene over gløderne på bålet til de er gennembagte og gyldne hele vejen rundt.

Prøv også vores andre snobrødsopskrifter:

- Luksus snobrød med soltørret tomat og cheddar

- Snobrød m. grahamsmel og squash

Køb et fint bålsted

 

Ingredienser

Ca. 10 stk.

  • 500 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk olie

Fyld

  •  Syltetøj eller spis den bare som den er.